MAKE LOYALTY ENGAGING   |   +31 (0)20 344 95 50       info@m—wise.eu

Beloon jij je klanten ook buiten hun aankopen om?

De traditionele besteed-en-verdien aanpak schiet gewoon tekort als je oprechte, langdurige relaties met de hedendaagse klanten wilt opbouwen. Je wilt dat je klanten zich gewaardeerd voelen – zowel vooraafgaand aan de transactie als erna. Je klanten belonen buiten aankopen om is een solide manier om blijvende loyaliteit te bewerkstelligen. Laten we kijken naar vier kansrijke momenten en welke merken het goed aanpakken:

Vier mooie kansen om je klanten te belonen

1. Beloon interactie

Hebben ze jouw posts op sociale media gedeeld? Een productrecensie achtergelaten? Hun online profiel voltooid? Dit zijn allemaal kansen om je klanten te belonen. Ergens in de verre toekomst punten verzilveren is niet aantrekkelijk genoeg voor gegarandeerde herhaalaankopen. Vind je klanten waar ze zijn, ontdek hun touchpoints en beloon ze voor de interactie met je merk.

Zo doe je dat:

Modemerk Kipling gebruikte hun Kipling Friends programma om hun klanten om te toveren tot merkambassadeurs. Punten worden uitgedeeld als leden hun vrienden uitnodigingen sturen om de website van Kipling te bekijken, wanneer genodigden converteren naar klanten (als de vriend zich inschrijft) en voor elke uitnodiging die leidt tot een aankoop. Klanten kunnen ook punten verdienen met behulp van gamification als ze Monkey Game spelen, het in-app spel van de retailer. Het zorgt ervoor dat klanten hun puntenberg snel kunnen laten groeien, wat zowel leidt tot enthousiasme als het vermogen om punten in te wisselen voor een nieuwe aankoop.

Voorbeelden van het omni-channel loyaliteitsprogramma van Kipling

2. Bied meerwaarde

Voor jouw klanten is waardeperceptie van doorslaggevend belang – hiermee slaagt of faalt jouw loyaliteitsprogramma. Doe je het verkeerd, dan is de beruchte vrije val van de klantrententie een kwestie van tijd. Doe je het goed, dan blijven je klanten gemotiveerd om deel te nemen. Denk aan extra’s en beloningen om je klanten ervan te verzekeren dat jouw loyaliteitsprogramma voordelig voor hen uitpakt.

Zo doe je dat:

Wereldwijd opererende restaurantketen La Place oogstte succes met het Extra’s loylaiteitsprogramma, deels door de belofte van een nieuwe aanbieding bij elk bezoek. Dit kan een speciale korting zijn, een cadeautje of een gepersonaliseerde verrassing – dus geen koffie voor theedrinkers. Zo wordt het programma extra relevant voor klanten en stijgt de waardeperceptie.

Beloningen van La Place op mobiel

3. Maak het persoonlijk

Behandel je klant als een individu. Van aanbiedingen gebaseerd op hun interesses tot aanbevelingen gebaseerd op hun aankoopgeschiedenis: er zijn legio manieren om klanten te laten zien dat hun loyaliteit wordt gewaardeerd. Met andere woorden: gepersonaliseerde interacties zorgen voor betere klantervaringen.

Zo doe je dat:

Nederlandse modewinkelketen Shoeby biedt een persoonlijke ‘StyleID’ aan, en hebben hun Shoeby Style programma eromheen gebouwd. Klanten worden aangespoord om persoonlijke kenmerken in te voeren, variërend van haarkleur tot lichaamsvorm. Vervolgens ontvangen deze leden persoonlijke berichten en nauwgezette productaanbevelingen via e-mail, de webwinkel en de app. Het resultaat is een hyper-gepersonaliseerd, omni-channel programma dat beschikbare gebruikersdata (in de breedste zin van het woord) gebruikt voor de creatie van relevante en gepersonaliseerde communicatie, content en promotie.

Nieuwe Shoeby app

4. Maak ze blij verrast

Persoonlijke berichten die binnenkomen via e-mail, geo push of sms zijn perfecte manieren om je klanten direct blij te verrassen. Klantgecentreerde inzichten gebruiken, zorgt dat deze inspanningen bijzonder relevant zijn. Van verjaardagscadeaus tot exclusieve deals voor je meest gewaardeerde klanten – de mogelijkheden zijn legio als je de data als leidraad neemt.

Zo doe je dat:

Hunkemöller verruilde een korting-gedreven loyaliteitsaanpak voor het MyHunkemöller programma waar alles echt om de klant draait. Klanten kunnen Passion Point verdienen op leuke manieren. Ze kunnen zelfs meedoen aan een gamification onderdeel, waarin ze aan een ‘Rad van Passie’ draaien om extra punten te winnen. Hunkemöller verrast klanten ook met Bonus Passion Points evenementen en toegang tot exclusieve evenementen, naast de reguliere aanbiedingen en kortingen.

Meer weten?

Wij ontwerpen, implementeren en managen bijzonder effectieve omni-channel loyaliteitsprogramma’s over de hele wereld. Ons doel is om ervoor te zorgen dat merken betere relaties met hun klanten opbouwn door de juiste klanten te begrijpen, betrekken en belonen voor hun loyaliteit. Combineer loyaliteit online, in de winkel, mobiel en meer m—wise Loyalty Cloud helpt je duurzame loyaliteit op te bouwen met een programma dat naadloos aansluit op alle kanalen.

Wil je meer weten?

Ken je iemand die dit leuk vindt?